Rampoefening op het Plein

Rampoefening op het Plein Dronten - 9 oktober 2005.  Biddinghuizen was zaterdagmiddag waarschijnlijk de veiligste plaats van Flevoland, want alle hulpdiensten waren in het centrum aanwezig om een demonstratie c.q. rampoefening te houden.

Op Het Plein was in scène gezet hoe twee auto’s op elkaar gebotst waren. Er brak door het ongeval brand uit in een van de auto’s en in het andere voertuig zat een slachtoffer bekneld. In een stralend najaarszonnetje kon het publiek zien hoe door de EHBO de slachtoffers gestabiliseerd werden, hoe de politie de veiligheid waarborgde en hoe de brandweer de brand bluste en het slachtoffer uit de auto knipte.Voor het spelen van de slachtoffers was gebruik gemaakt van Lotusslachtoffers. Zij bootsen zo natuurgetrouw mogelijk een slachtoffer na. Het schminken van de pseudo-slachtoffers gebeurde overigens op Het Plein. Dit om te voorkomen dat mensen de slachtoffers voor echt zouden aanzien en voor niets hulpdiensten zouden gaan bellen.

De samenwerking tussen Brandweer, Politie en EHBO is gebaseerd op duidelijke afspraken, waarbij niets aan het toeval wordt over gelaten, zo bleek uit de demonstratie, die aan elkaar gepraat werd door Jan Schuurhuis van de brandweer. De hulpdiensten waren met twintig personen, drie brandweerwagens en een politiemotor naar het Plein gekomen.Bij de brandweer in Biddinghuizen is plaats voor twee nieuwe collega’s. Momenteel is aan De Ploegschaar op industrieterrein Noorderbaan de nieuwe brandweergarage in aanbouw. De aspirant brandweerlieden dienen woonachtig te zijn in Biddinghuizen.

De EHBO in Biddinghuizen zou graag willen dat in Het Koetshuis AED apparatuur zou komen. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Alle medewerkers van de EHBO in Biddinghuizen weten hoe ze zo’n apparaat moeten bedienen in geval er iemand een hartstilstand heeft.

Na afloop van de rampoefening kon de jeugd van Biddinghuizen een ritje met een brandweerauto door het dorp maken.

  • [fotoboek=758]Fotoboek 1[/fotoboek]
  • [fotoboek=759]Fotoboek 2[/fotoboek]
  • [fotoboek=764]Fotoboek 3[/fotoboek]


    Bron: BHZNet.nl
    << Terug naar overzicht

  • © 2024 EHBO Vereniging Biddinghuizen - Disclaimer - Sitemap - Realisatie: Sybit | Software op Maat

    Realisatie: Sybit - Software op Maat