EHBO wil meer aanmeldingen bij HartslagNu

Dronten - 28 oktober 2015.  De GGD wil dat meer Flevolanders zich aansluiten bij de burgerhulpverlening van HartslagNu. Dat schrijft Omroep Flevoland. Ook EHBO Vereniging Biddinghuizen liet dit geluid horen tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen gisteravond.

Sinds 1 oktober zijn ook Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant aangesloten bij HartslagNu. Bij een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners die in de buurt van het slachtoffer wonen en zijn aangesloten bij HartslagNu via de meldkamer een oproep om zo snel mogelijk naar dat adres te gaan. "Zij zijn er vaak sneller dan een ambulance en kunnen beginnen met reanimeren of een AED inzetten. Op deze manier wordt de overlevingskans van het slachtoffer vele malen vergroot", schrijft Omroep Flevoland.

Ledenvergadering Dorpsbelangen in Het Koetshuis

Meer AED's dan in Dronten
Aalt Mulder van EHBO Vereniging Biddinghuizen vertelde tijdens de ALV van Dorpsbelangen dinsdagavond dat er in Biddinghuizen negen AED's 24 uur per dag in te zetten zijn; een aantal dat veel hoger ligt dan in bijvoorbeeld Dronten. Naast de AED's die altijd beschikbaar zijn, zijn er in Biddinghuizen bovendien diverse kastjes die beperkt beschikbaar zijn. "Eerder deze maand was er een oproep via HartslagNu en toen is al gebleken dat het systeem werkt", vertelde Mulder. "Bij een oproep kunnen tot dertig mensen worden ingeschakeld. Deels om hulp te verlenen en deels om een AED te halen".

Hij riep dan ook iedereen die kan reanimeren op zich aan te melden bij HartslagNu. Dit kan via de website http://www.hartslagnu.nl/.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2023 EHBO Vereniging Biddinghuizen - Disclaimer - Sitemap - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat