Gouden IJsvogel voor EHBO-vereniging

Gouden IJsvogel voor EHBO-vereniging Dronten - 19 oktober 2011.  De EHBO-vereniging Biddinghuizen is de achtste, trotse bezitter van de Gouden IJsvogel.

Voorzitter Jan van de Wiel reikte de erespeld uit op de jaarlijkse najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen in het Koetshuis.

Naast de gouden erespeld hebben alle leden van de vereniging een Gouden IJsvogelbutton ontvangen als aandenken.

De EHBO-vereniging Biddinghuizen werd in januari 1977 opgericht door Rita van Bakel. In de afgelopen 34 jaar is de vereniging behoorlijk gegroeid en bestaat inmiddels uit 30 leden.

Sinds januari 2010 hebben ze een eigen oefen- en leslocatie.

Regelmatig wordt de vereniging gevraagd om ondersteuning te verlenen tijdens georganiseerde evenementen en activiteiten. In en ver buiten Biddinghuizen. Binnen en buiten. In zon en regen.

In Biddinghuizen is de EHBO-vereniging aanwezig tijdens vele evenementen en activiteiten die worden georganiseerd door Stichting de IJsvogel, de evenementencommissie van Dorpsbelangen Biddinghuizen.Enkele voorbeelden zijn de jaarlijks terugkerende evenementen zoals de wandelvierdaagse, het stratenvoetbaltoernooi, feestweken, autocross enzovoort. Kortom een groep mensen die onmisbaar zijn op evenementen en activiteiten, maar waarvan gehoopt wordt dat ze niet ingezet hoeven te worden.

Meer informatie over de EHBO-vereniging Biddinghuizen kunt u vinden op http://www.ehbo-biddinghuizen.nl/.

Stichting AED
De EHBO-vereniging maakt zich de afgelopen jaren ook sterk wat betreft de AED’s in Biddinghuizen.

Hiervoor is Stichting AED-Biddinghuizen opgericht en zij hebben als doel dat er in en rondom Biddinghuizen voldoende AED’s aanwezig zijn.

Op dit moment zijn er 16 Automatische Externe Defibrillators gelokaliseerd in Biddinghuizen. Bij particulieren, winkels, gemeenschappelijke gebouwen en bedrijven op het industrieterrein.

De Gouden IJsvogel is een erespeld in de vorm van het dorpslogo, de ijsvogel. Elk jaar tijdens de najaarsvergadering, of naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, wordt deze toegekend aan iemand (of groepen) die van bijzondere betekenis is/zijn voor de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen. In 2011 wordt de erespeld voor de achtste keer uitgereikt. Trotse dragers van de Gouden IJsvogel zijn Gezinus Broeksema, Joke Harms, Sharon Kips, Carla van Dijk, Richard van Woerkom, Henk van Wilpe, Paul van Tintelen, Herman Stegeman en Simon van Dijk.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2024 EHBO Vereniging Biddinghuizen - Disclaimer - Sitemap - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat