Vertrekkende Rabobank schenkt AED

Vertrekkende Rabobank schenkt AED Dronten - 23 april 2010.  ‘Jammer dat we ons genoodzaakt zien het kantoor in Biddinghuizen te sluiten, maar goed dat de AED in het dorp blijft’.

Met die woorden droeg dhr. D.R.J. Brouwers van Rabobank Flevoland de AED (Automatische Externe Defibrillator) van de bank over aan Aalt Mulder, voorzitter van Stichting AED. Deze stichting ijvert ervoor dat overal in het dorp binnen een cirkel van 500 meter een AED beschikbaar is.

De AED, een apparaat dat in geval van acute hartstilstand gebruikt kan worden om het hart weer op gang te brengen, werd meteen in een speciale kast geplaatst, aan de zijkant van De Tas.De door de Rabobank geschonken AED is het vijfde apparaat dat in bezit van de stichting is. De grote wens is nog drie AED’s aan te kunnen schaffen, dan zijn er in Biddinghuizen voldoende AED’s (op verschillende plaatsen in Biddinghuizen zijn reeds AED’s aanwezig).

Belangrijk is ook dat er voldoende mensen zijn die deze apparaten kunnen bedienen. Voor meer informatie over AED’s, over het project en de mogelijkheid tot het volgen van een reanimatiecursus: www.aed-biddinghuizen.nlStichting AED

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2024 EHBO Vereniging Biddinghuizen - Disclaimer - Sitemap - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat