EHBO Vereniging Biddinghuizen

De vereniging heeft als doel: de kwaliteit van het verlenen van de eerste hulp bij ongelukken te bevorderen. Deze doelstelling willen we bereiken door:
  • het geven opleidingen: de basiscursus EHV, en andere gerelateerde cursussen (kijk bij “opleidingen”). Leden kunnen extra modules volgen naast de (verplichte) herhalingslessen.
  • het controleren van verbandtrommels bij particulieren, bedrijven en sportverenigingen (kijk bij “verbandtrommels”).
  • door te posten bij diverse (sport)activiteiten en andere evenementen (kijk bij “hulpverlening”).
Het werkterrein van de moderne eerste hulpverlener (EHV-er) is breder dan het enkel verlenen van hulp bij ongelukken.

Mensen kunnen ook hulp nodig hebben in andere situaties, bijvoorbeeld omdat ze onwel worden, of een hartstilstand krijgen. Deskundige en geoefende hulpverleners zijn letterlijk van levensbelang. Zij kunnen handelen omdat ze weten wat ze (moeten) doen. Ze zijn gediplomeerd. Dit kan in iedere denkbare situatie zijn, maar vooral daar waar grote groepen mensen bij elkaar komen zijn de EHV-ers actief. Daarbij moet worden gedacht aan wedstrijden, manifestaties, feesten.

EHV-ers oefenen regelmatig. Kennis en vaardigheid moeten onderhouden worden. Een eerste hulpverlener moet voldoen aan eisen die door de minister zijn vastgesteld. Het diploma heeft een houdbaarheidsdatum tot twee jaar na afgifte. Dan moet het verlengd worden; zijn of haar kennis en vaardigheid moet telkens opnieuw blijken. Ook in Biddinghuizen worden cursussen voor het Diploma Eerste Hulp aangeboden. Met het diploma EHBO op zak, is men een gediplomeerde eerste hulpverlener. Dat dit een serieus vak is, blijkt uit het feit dat iedere EHV-er zijn of haar Diploma Eerste Hulp iedere twee jaar moet laten verlengen.

Als lid kunt u op het afgeschermde ledengedeelte komen. De vereniging vindt het belangrijk dat alle leden hier toegang toe hebben! Heeft u geen toegang (meer), neem dan contact op met de webmaster via de contactpagina.

© 2024 EHBO Vereniging Biddinghuizen - Disclaimer - Sitemap - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat