Hulpverleners en AED's gezocht

Hulpverleners en AED's gezocht Dronten - 20 december 2018.  De gemeente Dronten inventariseert samen met Stan/HartslagNu en een lokale werkgroep de aanwezigheid van AED's om een dekkend basisnetwerk te realiseren. Hoewel in Biddinghuizen de dekkingsgraad van AED's een stuk hoger is dan in Dronten en Swifterbant, kan dit nog altijd beter.

Via de Stichting AED Biddinghuizen zijn al negen AED's vierentwintig uur per dag bereikbaar en bruikbaar. Toch kan het nog zijn dat er bedrijven, organisaties of personen zijn die hun AED nog niet hebben aangemeld in het systeem van HartslagNu. Zowel de Gemeente Dronten als de Stichting AED roepen dan ook op om deze in ieder geval aan te melden en hierbij te vermelden op welke uren van de dag de AED bereikbaar is. "Hoewel we in Biddinghuizen en dekking hebben waar andere plaatsen jaloers op zouden zijn, kan dit nog steeds beter", vertelt Aalt Mulder namens de Stichting AED Biddinghuizen. "Hoe meer AED's in het systeem staan, hoe groter de kans op een succesvolle reanimatie. Mocht een bedrijf of persoon vragen hebben over het systeem en het voordeel van registratie, dan kunnen ze altijd contact opnemen met de stichting".

Hulpverleners
Behalve AED's vraagt de organisatie ook aan hulpverleners zich aan te melden bij het systeem. Bij een hartstilstand in de buurt krijgt u via uw mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Ook hulpverleners kunnen zich aanmelden via http://www.hartslagnu.nl.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© 2023 EHBO Vereniging Biddinghuizen - Disclaimer - Sitemap - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat